2012-04-26 16:11:58• hírek • Kocsis Zoltán

Parázs vita a tanácsülésen – nem lesz kerékbilincselés

Némi meglepetésre parázs vita alakult ki a Szatmárnémeti Városi Tanács (VT) április havi rendes ülésén csütörtökön a szabálytalanul parkolók büntetése körül. A RMDSZ-frakció felháborodása csaknem teljesen elsodorta a Parkolási Felügyelőséget és annak vezetőjét, Adrian Neacsut.

Az ülés egy ideig békésen hömpölygött. Ilyés Gyula polgármester előbb bejelentette, hogy a kulturális intézmények vezetőinek tevékenységét célszerűbb, ha majd a választások utáni tanács bírálja ez - ezzel három pont is lekerült a napirendről. Felkerült viszont a Diana utca kanalizálásának bővítéséről szóló terv, amit a tanács jóvá is hagyott.

A vita az utolsó előtti pontnál robbant ki, amikor a városatyáknak a kerékbilincs újbóli alkalmazásáról kellett volna szavazniuk. Kereskényi Gábor, mint a jogi bizottság elnöke kérte a tervezet elhalasztását, mondván nonszensz, hogy a kijelölt parkolókban szabálytalanul parkoló autókat büntessük meg, az úttesten parkolókat viszont nem. „Egy összehangolt, hosszú távú stratégiára lenne szükség, amelyben érintett a Szatmár Megyei Rendőrség, a Helyi Rendőrség és a Parkolási Felügyelőség", mondta. Láng László szerint e stratégiát a Felügyelőségnek már régen el kellett volna készítenie.

Adrian Neacsu érvei, mely szerint a kerékbilinccsel hatékonyabban meg tudják büntetni a szabálytalankodókat és az elrettentő ereje is nagyobb, nem puhították meg a tiltakozókat. „Jelenleg csak a szatmáriak fizetnek! A külföldieken nem tudjuk behajtani a büntetést, a más megyében bejegyzett autók után pedig abba a megyébe fizetnek. Ebből a pénzből Szatmárnémeti nem kap semmit", magyarázkodott Neacsu.

„A parkolási rendszer a világon mindenütt jövedelmező. Ha Szatmárnémetiben nem az, akkor át kell alakítani a rendszert", mondta Kereskényi. Ilyés Gyula polgármester aggályát fejezte ki, hogy jelen körülmények között a Felügyelőség képtelen eltartani saját magát, ő pedig nem hajlandó a város pénzét az intézmény fenntartására költeni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: